Robot

Pri robotskem delu pa smo letos najprej sestavili novega robota. Menimo namreč, da lanski ne bi bil primeren za letošnji poligon. Ko je bil robot sestavljen pa smo dobili še poligon, ki smo ga zelo hitro sestavili.
Član naše ekipe je v slovenščino prevedel tudi števec točk pri robotskem delu. https://flltutorials.com/Resources/2020/scorer/index.html
Žal pa so se zdravstvene razmere v državi poslabšale in smo morali priprave na tekmovanje izvajati na Zoom srečanjih. Tako smo se dobivali vsak petek preko aplikacije Zoom, kjer smo si postavljali razne programerske izzive in se tako sproti učili programirati.
https://www.osprule.si/2021/02/10/fpl-programiranje-na-daljavo/

Naš Winko se pomika po šoli, kljub prepovedi zadrževanja v šoli!

Ekipa opazuje, kako se Winko premika kar na daljavo. Učenci ga usmerjajo iz domačih sob.

Med našimi srečanji smo naredili tudi dva posebna programa in sicer “vožnja naravnost” ter “giro vožnja”, prvi nam, kot že ime pove pomaga pri vožnji naravnost pod raznimi koti, drugi pa se obrača v levo ali desno do stopinje natančno. Ta dva programa smo kasneje veliko uporabljali pri programiranju našega robota za opravljanje misij.

Naredili smo tudi 3D animacije našega robota, ki opravlja različne misije. Vsi videoposnetki so dostopni na: https://www.youtube.com/channel/UC-94nSNllRdqERtPHuoazDA .

Sestava našega robota pa je prikazana tukaj.

Programerji (Primož, Rok in Jaša)